Metalli- ja teollisuuden kunnossapitotöitä jo kolmannessa polvessa – perheyritys Euran Peltityö Oy palvelee Satakunnassa ja koko Suomessa

Ota yhteyttä!

Euran Peltityö Oy on Satakunnassa ja koko Suomessa palveleva perheyritys, joka tekee metallitöitä teollisuudelle ja kotitalouksille jo kolmannessa polvessa.

Alku peltisepän kotiverstaalla 1950-luvulla

Yrittäjä- ja metalliteollisuusperinteet johtavat suvussamme kolmen sukupolven päähän. Isoisäni Esa Mäkelä aloitti peltisepän työt omassa kotiverstaassaan 1950-luvulla ja lanseerasi oman tuotemerkin Pyry Lumikolat 1960-luvulla. Esa toimi pitkään Jaakko Tehtaat Oy:llä kuivurien suunnittelu-, kokoamis- ja remontointitöissä ja pyöritti samalla kotiverstaansa toimintaa.

 

Niin ikään isäni Kai Mäkelä aloitti työuransa Jaakko Tehtaat Oy:llä kuivuritehtävissä. Hän oli palkkatyössä myös muualla, kunnes Esan yritystoiminnan kasvettua 1980-luvulla hän siirtyi töihin tämän yritykseen. Samaiseen yritykseen siirtyi myös setäni 1990-luvulla.

Toiminta laajenee

1980-luvun puolivälissä Esan kotiverstas alkoi käydä ahtaaksi. Näin ollen rakennettiin ensimmäinen teollisuushalli Fankkeen teollisuusalueelle. Vietin hallissa lähes kaiken vapaa-aikani siitä asti, kun opin kävelemään. Työllistäjiksi tulivat yksityisasiakkaiden lisäksi laivateollisuus sekä Euran ja lähiseutujen muu teollisuus. Itse työskentelin Fankkeella koulujen loma-ajat ja monet viikonloput. Ajan saatossa tontille rakennettiin lisäksi varastohalli. Myös naapurikiinteistön kaarihalli ostettiin.

 

1990-luvulla isoisäni eläköityi, ainakin nimellisesti, ja vetovastuu firmasta siirtyi isälleni. 1990-luvun lopulla tehtiin iso laajennus vanhaan tuotantohalliin. Itse suoritin levyseppä-hitsaajan ammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksella työni ohessa ja olin koulujen loputtua jo päätoimisesti töissä Fankkeella.

Firman myynti ja oma tieni yrittäjäksi

Vuonna 2005, olosuhteiden ja ajoituksen ollessa kohdillaan, firma ja hallit päätettiin myydä, ja siirryin koneiden mukana töihin silloiseen Loipart Oy:n tytäryhtiöön United Mill Serviceen. Vuonna 2007 sain työtarjouksen edesmenneeltä Veli-Pekka Hirvelältä tulla työskentelemään Kuljetus Hirvelä Oy:n leipiin yhdistelmäajoneuvon kuljettajaksi. Mietin, että kai maailmaa voisi katsella muustakin näkövinkkelistä, ja päätin lähteä autohommiin.

 

Veri veti kuitenkin metallitöiden pariin, joten vuonna 2010 rakensin 130 m²:n verstastilan itselleni. Aloin haalia pikkuhiljaa ohutlevykoneita ja laitteita ja harrastaa taas metallitöitä. Vuonna 2012 perustin toiminimen Euran Peltityö AM, jonka nimissä aloin sivutoimisesti tehdä pelti- ja metallitöitä. Syntyi kipinä tehdä tätä päätoimisesti, ja pitkään ajatuksen kanssa painittuani päätin ryhtyä päätoimiseksi yksityisyrittäjäksi – tästä kiitos läheisteni tuelle ja kannustukselle.

 

Anssi Mäkelä

Palvelut